Općina Lovreć

POŠTAR DONIO PISMO Anite Nosić više nema u Općini, ali nema ni – njenog nasljednika

Jagoda Marić

Foto Facebook

Foto Facebook

U Općini su nam potvrdili da je pismo konačno stiglo, kao i to da je već ranije Općina iz Ministarstva uprave dobila službeni mail, ali na njihovim mrežnim stranicama Nosić je i dalje načelnica i Općinu još nije preuzeo njezin zamjenik Petar Petričević U Općinu Lovreć konačno je poštar jučer donio pismo u kojem ih Ministarstvo uprave obavještava da je Aniti Nosić prestao mandat načelnice 7. veljače, kad su u tom Ministarstvu i službeno dobili potvrdu da je ona u prosincu 2018. godine prijavila prebivalište u Zagrebu, što je bio razlog da joj već tada po sili zakona prestane mandat. Nosić se u Zagreb prijavila jer ju je na to obvezao zakon po kojem je ostvarila državnu subvenciju za kupnju stana. Pola godine nakon prijave u Zagrebu ponovo je promijenila prebivalište i prijavila se u Lovreću ali to joj nije pomoglo da sačuva mandat.


U Općini su nam potvrdili da je pismo konačno stiglo, kao i to da je već ranije Općina iz Ministarstva uprave dobila službeni mail, ali na njihovim mrežnim stranicama Nosić je i dalje načelnica i Općinu još nije preuzeo njezin zamjenik Petar Petričević. Kako smo u Općini doznali, nijedno od njih dvoje nije jučer dolazilo u zgradu općine u prijepodnevnim satima pa je nejasno koliko će još trajati situacija u kojoj je prema mišljenju Ministarstva mandat prestao prije šest dana, ali Općinu još nije preuzeo njezin nasljednik. Službeni dopis Ministarstva čekali su i u županijskoj organizaciji HDZ-a kako bi eventualno propitali njezinu odgovornost i moguće posljedice na članstvo u stranci pa sada i oni, ako imaju volje, mogu započeti postupak.


Iako nisi toliko ažurni kad je u pitanju promjena općinskog vodstva, u Lovreću na svojim stranicama nude sve dokumente kad je općinski proračun u pitanju. Iz proračunskih dokumenata vidljivo je da je Lovreć, kao i većina općina s potpomognutih područja, ovisna o novcu koji dobiva iz središnjeg proračuna. Tako je od 7,8 milijuna kuna, koliko je proračun za prošlu godinu iznosio nakon rebalansa, 3,8 milijuna kuna stiglo kao transfer iz državnog proračuna, od čega 1,1 milijun kuna temeljem europskih projekata.