KOMEMORACIJA U UTORAK

Sahrana Milana Bandića bit će u srijedu na Mirogoju: Zagrebom će do izbora upravljati njegova zamjenica

Hina, P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Posljednji ispraćaj gospodina Milana Bandića bit će u srijedu, 3. ožujka, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoj", stoji u objavi Grada Zagreba.Iz Grada Zagreba objavili su detalje komemoracije i sprovoda gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.


“Svečana komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića održat će se u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.


Posljednji ispraćaj gospodina Milana Bandića bit će u srijedu, 3. ožujka, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoj”, stoji u objavi Grada Zagreba.


Foto galerija: Zagreb se oprašta od Bandića Foto: Davor Kovačević
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je da će sukladno zakonskoj proceduri nastaviti voditi Grad Zagreb do lokalnih izbora, o čemu će prvo kontaktirati i obavijestiti ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenicu.


Fontane danas svijetle u njegovu čast

Danas od 18 sati, fontane u Ulici hrvatske bratske zajednice, svijetlit će u čast iznenada preminulog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića koji je od 2000. godine vodio Grad i koji je živio za svoj grad i svoje sugrađane, objavili su iz Grada Zagreba.

Pavičić Vukičević ističe kako Stručna služba gradonačelnika na čelu s pročelnicom Andreom Šulentić prvo o tome mora obavijestiti ministra pravosuđa i uprave Malenicu.


“Po zakonu, osoba koja je prvi zamjenik na listi, a to sam ja, preuzima”, naglasila je Pavičić Vukičević.


Okupljanje u Grudama


Ispred rodne kuće nedaleko Gruda u nedjelju se okupilo više desetaka mještana kako bi odali počast preminulom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, a brojni dužnosnici su iskazali sućut.


Na imanju pokojnog Bandića u mjestu Pogana Vlaka, zaseoku pored Gruda gdje je rođen 22. studenoga 1955., gore svijeće i položeno je cvijeće. Okupljeni mještani pomolili su se za njega. Na kući je izvješena crna zastava.


U središtu Mostara na videozidu objavljena je njegova fotografija s godinom rođenja i smrti.


Jedan od emotivnijih oproštaja od Bandića uputio je donedavni mostarski gradonačelnika Ljubo Bešlić kojemu je prije 10 dana transplantirano srce u zagrebačkoj bolnici, gdje se sada oporavlja.


“Otišao je veliki čovjek i moj veliki prijatelj i brat, iza njega ostaje ogromna praznina.  Njegovom smrću izgubili smo svi, obitelj, prijatelji, Grad Zagreb kojem je bezpogovorno poklonio svoj život”, naveo je Bešlić u brzojavu sućuti.