Akcija Ministarstva turizma

Popusti za domaće turiste: Za Tjedan odmora vrijedan prijavilo se više od 80 tvrtki

Hina

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Ministarstvo turizma ove godine planira i realizaciju još jednog projekta za domaće turističko tržište - Hrvatsku turističku karticu, za čije je izdavanje Ministarstvu ponudu predalo sedam banaka temeljem provedenog javnog poziva za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u RH.ZAGREB – Za projekt “Tjedan odmora vrijedan” od 10. do 19. travnja Ministarstvo turizma do sada je dogovorilo ponude s popustima za domaće turiste s više od 80 tvrtki, među kojima su hotelijeri, restorani, NP Plitvička jezera, Croatia Airlines i druge, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.


Taj projekt osmišljen je s ciljem poticanja domaćeg turističkog prometa u pred i posezoni te bi se ove godine trebao provesti prvi puta u uskrsnom tjednu (10. do 19. travnja). Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) taj projekt provode u suradnji i sa HGK te drugim partnerima.


Za Tjedan odmora vrijedan prijave do 1. travnja


Prijave poslovnih turističkih i drugih subjekata s ponudama s popustima krenule su od 17. veljače ove godine, a Ministarstvo turizma je, kako ističu, odradilo i niz sastanaka s ključnim dionicama u sustavu turizma, od ponuditelja smještaja, ugostiteljstva, prijevoza, do kulturnih i ponuda nacionalnih parkova, parkova prirode i drugima.
“Svi su iskazali interes za sudjelovanjem u ovom projektu, kojemu je cilj da svi građani Hrvatske mogu upoznati i posjetiti različite dijelove zemlje uz povoljnije cijene za turističke proizvode, od smještaja i prijevoza, do ugostiteljskih, kulturnih i drugih sadržaja za različite doživljaje”, kažu na upit Hine iz Ministarstva.


Ističu i da se zainteresirani ponuditelji za sudjelovanjem u tom projektu mogu prijavljivati do 1. travnja, a sve ponude će objaviti na posebnoj web stranici tjedanodmoravrijedan.hr,, s naglaskom da će Ministarstvo turizma osigurati potporu za poslovne subjekte na toj stranici.


Za izdavanje Hrvatske turističke karticu prijavilo se sedam banaka


Ministarstvo turizma ove godine planira i realizaciju još jednog projekta za domaće turističko tržište – Hrvatsku turističku karticu, za čije je izdavanje Ministarstvu ponudu predalo sedam banaka temeljem provedenog javnog poziva za pristupanje provedbi mjere za poticanje potrošnje u ugostiteljstvu i turizmu u RH.


Banke će, kako od odgovaraju iz tog Ministarstva, tu karticu moći izdavati nakon što potpišu ugovor s Ministarstvom te se očekuje da bi te kartice bile spremne za izdavanje početkom drugog tromjesečja ove godine.