Sućut

Poljaci šokirani nakon nesreće na A4: ‘Poduzimamo sve da pomognemo sunarodnjacima’. Sućut izrazio i Plenković

P. N.

Reuters / S. Drechsler

Reuters / S. Drechsler

Plenković je na Twitteru objavio da je povodom nesreće razgovarao s poljskim kolegomHrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u subotu s poljskim kolegom Mateuszom Morawieckim povodom prometne nesreće kod Brezničkog Huma u kojoj je poginulo 12 poljskih državljana te u ime hrvatske vlade izrazio sućut obiteljima poginulih.


Dvanaest osoba je poginulo, a više od 40 je ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati ujutro u subotu dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, kada je s kolnika sletio autobus poljskih nacionalnih registarskih oznaka koji je prevozio putnike na hodočašće u Međugorje.


Plenković je na Twitteru objavio da je povodom nesreće razgovarao s poljskim kolegom. “U ime vlade izrazio sam sućut obiteljima poginulih, izvijestivši da su sve službe anagažirane i da se ozlijeđenima pruža pomoć”, napisao je Plenković.Na Twitteru se oglasio i poljski premijer Mateusz Morawiecki.


“Jutros je u tragičnoj nesreći poljskog autobusa u Varaždinu, u Hrvatskoj, 11 osoba poginulo, a 34 su ozlijeđene i hospitalizirane. Riječ je o hodočasnicima koji su bili na putu za Međugorje. Želim prenijeti svoju duboku sućut obiteljima žrtve. O detaljima tragedije jutros sam razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem koji je zajamčio punu potporu hrvatskog saniteta. Naložio sam našim konzularnim službama da organiziraju potporu obiteljima sudionika nesreće “, napisao je poljski premijer.Javio se i predsjednik Andrzej Duda.


“Zbog tragične nesreće poljskog izbornika u Hrvatskoj, koja je rezultirala s 11 smrtnih slučajeva i 34 ozlijeđenih, poduzimamo sve moguće korake u suradnji s hrvatskim hitnim službama i vlastima kako bismo pomogli našim sunarodnjacima”, napisao je Duda na Twitteru.