NEMA DOGOVORA

Politički teatar apsurda: Sjednica zagrebačke Skupštine opet odgođena, nema Bandićeve stranke i HDZ-a

Hina

Foto/Marko Lukunic/PIXSELL

Foto/Marko Lukunic/PIXSELL

Ovo je sve samo ne donošenje izmjena i dopuna GUP-a. Premijer Plenković tu pokazuje svoju neodlučnost, ovako HDZ pokazuje svoju nemoć. Sada spašavaju obraz, no kada ste u koaliciji s Bandićem, nema spašavanja obraza. Sudbinu su vezali s Bandićem i ovo je prijelomni trenutak, ili će dalje bez njega ili će tonuti s njim", rekla je Anka Mrak TaritašZAGREB – Zbog nedostatka kvoruma po drugi put je odgođen nastavak sjednice zagrebačke Gradske skupštine koja je u utorak trebala početi u 10,30 sati, no zakazana je za 12,40 sati, a u zastupničkim klupama kao i kod prve odgode nije bilo vladajućih – stranke gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a.


 Nakon što je sjednica nastavljena u 11,40 sati, potpredsjednik Skupštine Jozo Miličević utvrdio je da su na sjednici prisutna 22 zastupnika te je ponovno odgodio sjednicu za sat vremena kasnije.


 Iz oporbe ističu kako se radi o presedanu jer po prvi put kvoruma nije bilo zbog vladajućih iz koalicije Bandićeve Stranke rada i solidarnosti te HDZ-a.
Cijelu situaciju opisuju »političkim teatrom apsurda«.


 »Samo u Hrvatskoj je moguće da vladajuća većina sama sebi sruši kvorum«, kazao je zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš), ističući kako je to pokazatelj da je i dalje u tijeku politička trgovina.


 Sjednica bi se trebala nastaviti glasanjem o preostalih HDZ-ovih 11 amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a.


 Gradonačelnik Bandić odbio je u ponedjeljak preostalih 11 HDZ-ovih amandmana na taj prijedlog jer nisu bili u javnoj raspravi.


 On i zastupnici njegove stranke pozvali su HDZ-ovce da amandmane povuku, no iz HDZ-a su poručili da bez tih amandmana neće podržati izmjene GUP-a.


 Ukoliko bilo koji od HDZ-ovih amandmana prođe, oni idu na usuglašavanje u Ministarstvo graditeljstva čime će se odužiti procedura donošenja izmjena i dopuna GUP-a.


 Ako HDZ-ovi amandmani ne prođu, na sjednici će se danas glasati o izmjenama i dopunama GUP-a.


Anka Mrak Taritaš komentirala je odgađanje početka sjednice Skupštine.


“Ovo je pokazivanje moći, kada imate koaliciju koju čine HDZ i Bandić Milan 365 onda možete doći na početak sjednice i sami odlučivati. Ovo je poruka da ovaj GUP služi za međusobno raskusuravanje između Bandića i HDZ.-a.


Imali su cijelu noć, no njima je taj dogovor važniji od interesa građana Zagreba koji su rekli što misle o izmjenama. Jučer smo čuli brdo argumenata zašto je nemoguće povući ovaj GUP, no Bandić je sam rekao što o njemu misli kada je iskrcao 71 amandman.


Ovo je sve samo ne donošenje izmjena i dopuna GUP-a. Premijer Plenković tu pokazuje svoju neodlučnost, ovako HDZ pokazuje svoju nemoć. Sada spašavaju obraz, no kada ste u koaliciji s Bandićem, nema spašavanja obraza.


Sudbinu su vezali s Bandićem i ovo je prijelomni trenutak, ili će dalje bez njega ili će tonuti s njim”, rekla je Mrak Taritaš u Gradskoj skupštini, a prenosi N1.