Naletjela na djevojčicu

Policija potvrdila: Ministrica Žalac u trenutku nesreće nije imala važeću vozačku dozvolu

P. N.

Snimio Grgo JELAVIĆ

Snimio Grgo JELAVIĆ

Alkotestiranje je potvrdilo da ministrica Žalac u trenutku prometne nesreće nije bila pod utjecajem alkohola, ali je upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolomAlkotestiranje je potvrdilo da ministrica Žalac u trenutku prometne nesreće nije bila pod utjecajem alkohola, ali je upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, a zbog čega joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1000 kuna odnosno 500 kuna ako kaznu plati odmah, objavila je pu vukovarsko srijemska, javlja televizija N1.


Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:


“Oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Ćirila i Metoda, došlo je do naleta osobnog vozila na dijete koje je prelazilo cestu izvan obiljezenog pješačkog prijelaza. Dijete je prevezeno u OŽB Vinkovci. Slijedi očevid.
Očevidom prometne nesreće koja se dogodila oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom „Peugeot 308“, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca.


Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete.


U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja, javlja N1.


Nad 40-godišnjakinjom je na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola (0,00 g/kg).


S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila.


Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika, navodi s e u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.


Djevojčici je pružena hitna medicinska pomoć te je iz Opće bolnice u Vikovcima prebačena u KBC Osijek, gdje je upopodnevnim satima trebala biti podvrgnuta operaciji potkoljenice.


“Zadobila je teže tjelesne ozljede: Prijelom dihtalnog dijela desne potkoljenice, prijelom obje kosti i lisne i goljenične. Nastavak liječenja operativno u KBC-Osijek, nije životno ugrožena”, za N1 je potvrdio dr. Goran Lasić.