Neće upadati u stanove, ali...

Policija o nadzoru mjera: ‘Otvara se mogućnost represije prema fizičkim osobama’

P. N.

foto: PIXSELL/Marin Tironi

foto: PIXSELL/Marin Tironi

"Ovo ništa ne predstavlja novo pred policiju, jedino mogućnost represivnog postupanja prema fizičkim osobama", kazao je PosilovićU Ravnateljstvu policije objasnili su danas kako misle provoditi nadzor pridržavanja mjera Stožera.


“Policija je i do sada poduzimala mjere kontrole mjera propisanih od Stožera. Ovdje se radi o proširenju kruga osoba koje će sada moći primjenjivati nadzor nad sigurnosnim mjerama. Dosad su to bili inspektori državnog inspektorata, a sada će to biti i drugi inspektori, odnosno policija”, kazao je Davor Posilović, načelnik Sektora policije PU zagrebačke, prenosi N1.


Ako inspektori civilne zaštite ne mogu sami riješiti neki problem, dodao je, ovlašteni su pozvati policiju.
“Radi se o primjeni policijskih ovlasti koje se nisu mijenjale. Mogućnosti nasilnog ulaska policije u stan, osim u iznimnim situacija bez naloga, nisu mogući. Nikakvog nasilnog upada ovdje neće biti”, dodao je Posilović, e ovisi o njima. Ako na javnoj površini netko nepravilno nosi masku ili ju ne nosi i ako nakon upozorenja postupi po tome, ni tada ne moramo izreći upozorenje. Ali ako bude upornosti u tome, onda je to drugo. Ne idete odmah s najtežom mjerom ako su okolnosti počinjenja blage. Sve okolnosti treba procjenjivati od slučaja do slučaja”, dodaje Posilović, koji je govorio i o mogućnosti represije prema fizičkim osobama.


“Ovo ništa ne predstavlja novo pred policiju, jedino mogućnost represivnog postupanja prema fizičkim osobama”, kazao je Posilović, prenosi N1.