Dvije sestre

Policija kod Ogulina spasila djevojčice iz Afganistana. U bolnici su se oporavile od teških probavnih smetnji, dehidracije i pothlađenosti

Hina

ilustracija: Mateo Sardelin

ilustracija: Mateo Sardelin

Kada su ustanovili da su djevojčice u lošem zdravstvenom stanju pozvali su hitnu medicinsku pomoć te su one zajedno s majkom bile odvezene u Opću bolnicu Ogulin.KARLOVAC – Dvije sestre migrantice iz Afganistana, koje je u nedjelju specijalna policija našla u šumi kod Ogulina u teškom zdravstvenom stanju, oporavile su se u ogulinskoj bolnici te su otpuštene u pratnji majke, saznaje Hina u ravnateljstvu bolnice.


Zamjenica ravnatelja Jadranka Francetić rekla je da je jedna sestra stara šest mjeseci, a druga osam godina te da su se oporavile od teških probavnih smetnji, dehidracije i pothlađenosti,


“Djevojčice nisu bile životno ugrožene, ali su bile u lošem stanju zbog proljeva, dehidracije i pothlađenosti te su se uz infuziju i drugu potrebnu skrb ubrzo oporavile. Iz bolnice su otpuštene u pratnji majke”, rekla je Francetić.
Policija je izvijestila da su pripadnici specijalne policije u nedjelju u šumi u Gornjim Dubravama u Karlovačkoj županiji zatekli  grupu stranih državljana bez isprava o identitetu, koji su ranije nezakonito ušli u Hrvatsku, a obavljenim razgovorima je utvrđeno da se radi o državljanima Afganistana.


Kada su ustanovili da su djevojčice u lošem zdravstvenom stanju pozvali su hitnu medicinsku pomoć te su one zajedno s majkom bile odvezene u Opću bolnicu Ogulin.


Svi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, stoga su 18. listopada prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, kažu u policiji.


“Nakon otpuštanja iz bolnice, u Prihvatilištu će im se pridružiti majka s djecom”, izvijestila je policija.