POTPISAN UGOVOR

Počinje rekonstrukcija gata Pumpurela u Rabu vrijedna 19,9 milijuna kuna

Hina

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Glavni cilj je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture za potrebe ribara na postojećem lukobranu, a radovi će se financirati sredstvima Ministarstva poljoprivrede, odnosno doprinosom Europske unije (75 posto) i Republike Hrvatske (25 posto)RIJEKA – Ugovore o radovima na rekonstrukciji ribarske luke Pumpurela u Rabu, projektu vrijednom 19,9 milijuna kuna, potpisali su u srijedu predstavnici Županijske lučke uprave Rab, izvođača radova, nadzora i vođenja projekta.


Glavni cilj rekonstrukcije gata u ribarskoj luci Pumpurela je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture za potrebe ribara na postojećem lukobranu, a radovi će se financirati sredstvima Ministarstva poljoprivrede, odnosno doprinosom Europske unije (75 posto) i Republike Hrvatske (25 posto).


Predviđeni radovi obuhvaćaju rekonstrukciju gata s unutarnje strane, dogradnju korijena gata i prilaza, dogradnju gata u punoj širini i sanaciju glave gata. Radovi će početi za 15-ak dana, a trebali bi biti završeni do kraja ožujka 2021.
Ravnatelj Županijske lučke uprave Rab Nenad Debelić rekao je da će gat Pumpurela rekonstrukcijom postati gat za privez te će biti osigurana manipulativna površina za obavljanje ribarske djelatnosti.


Rekonstrukcija tog gata je prva faza rekonstrukcije cjelokupne Luke Rab, čija je vrijednost procijenjena na oko 60 milijuna kuna.


Župan Zlatko Komadina rekao je da je to nastavak ulaganja Primorsko-goranske županije u pomorsku infrastrukturu. ” U naših osam lučkih uprava praktički nema lokaliteta u kojem se ne izvode radovi. Ovime ćemo stvoriti novu vizuru Raba, omogućiti da se izmjeste ribarski brodovi, a dio luke koji je u samom srcu stare jezgre posvetiti drugim vrstama plovila i komunalnim vezovima,” rekao je.


Izvoditelj radova je zajednica ponuditelja Aqua Mont Service, stručni nadzor obavljat će Rijekaprojekt, a projektom će upravljati KARLOLINE-KLing.