MORH

Počeo proces evaluacije ponuda za borbene avione, čeka se “najbolja i konačna ponuda” za Gripene

Hina

Foto iStock

Foto iStock

Dok traje proces evaluacije i odabira najbolje ponude ne možemo s detaljnim podacima izlaziti u javnost", poručuju iz MORH-aMinistarstvo obrane (MORH) priopćilo je u srijedu kako je s današnjim danom počeo proces evaluacije pristiglih ponuda za nabavu višenamjenskog borbenog zrakoplova, nakon što su ponuditelji dostavili svoje najbolje i konačne ponude.


“Najbolju i konačnu ponudu (BAFO) 10. studenog dostavile su SAD za novi avion F-16 Block 70 i korišteni izraelski avion F-16 Block 30 te Francuska Republika za korišteni avion Rafale, dok će Kraljevina Švedska najbolju i konačnu ponudu (BAFO) za novi avion JAS-39 C/D Gripen predati 11. studenog”, stoji u priopćenju MORH-a.


Navode kako će proces donošenja odluke na državnoj razini krenuti početkom 2021. godine, a uključuje mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora i Vijeća za obranu, te Odluku Vlade o najpovoljnijoj ponudi za višenamjenski borbeni avion.
“Dok traje proces evaluacije i odabira najbolje ponude ne možemo s detaljnim podacima izlaziti u javnost”, poručuju iz MORH-a.