Imaju li budućnost?

Počeo otvoreni rat u Domovinskom pokretu, Peternel optužio Škorinu sestru da divlja

Portal Novi list

Igor Peternel / Foto Patrik Macek/PIXSELL

Igor Peternel / Foto Patrik Macek/PIXSELL

Nervoznim javnim istupima cijelu stranku dovodi u svojevrsnu talačku krizu, rekao je Igor Peternel o Vesni VučemilovićIgor Peternel, član predsjedništva Domovinskog pokreta, za Dnevnik N1 govorio je o situaciji u vrhu stranke nakon odlaska Miroslava Škore.


Istaknuo je da su stvari po njemu “jednostavne, ali vrlo začuđujuće” – imaju neopozivu ostavku, statut, a idući tjedan održat će Predsjedništvo stranke.


“Imamo gospođu Vučemilović koja se, iz meni nepoznatih razloga, nekorektno ponaša, medijski divlja. Nervoznim javnim istupima cijelu stranku dovodi u svojevrsnu talačku krizu.
Motivi su vjerojatno emocionalne prirode. Ona je inače vrijedna zastupnica, a sada me pomalo iznađuje jer ustraje na nečemu što nije dobro. Stranku na terenu je teško graditi, a u jednom danu je možete uništiti”, rekao je Igor Peternel, dodavši kako ona trenutno ne radi dobro stranci.


“Mi nemamo političke probleme, imamo problem da je Vučemilović nezadovoljna tajmingom sazivanja sjednice Predsjedništva. Ne vidim nijedan razlog za njezine medijske istupe i ne vidim s kime ona polemizira”, rekao je Peternel.


Kaže da je, po njemu, problem njezin način komunikacije, za koji on ne vidi nikakav razlog.


Na pitanje ima li stranka budućnost bez Miroslava Škore, Peternel kaže: “To će reći budućnost i birači. Nadam se da ima.”