Vremenska prognoza

Pljuskovi i tuča još danas i sutra. Doznajte kad se opet vraćaju velike vrućine

P. N.

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELLU unutrašnjosti će danas biti promjenljivo s povremenom kišom i lokalno izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Grmljavinsko nevrijeme s tučom moguće još u prvom dijelu dana u središnjim i istočnim područjima. Na Jadranu sunčanije, no uz jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak. Najviše sunčanog i suhog vremena bit će na krajnjem jugu. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeverni. Na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak, a na krajnjem će jugu puhati jugo. Najviša dnevna temperatura od 25 do 31 °C, a u gorju malo niža.


Sutra na Jadranu pretežno sunčano, a tek je na krajnjem jugu moguć poneki pljusak. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 20 do 24. Najviša dnevna od 26 do 31 °C.


U prvih par dana idućeg tjedna na jugu je moguć poneki pljusak s grmljavinom. Na kopnu promjenljivije s mjestimičnom kišom ili lokalnim pljuskom i grmljavinom, osobito u Slavoniji. Od srijede i na kopnu sunčanije te uglavnom suho, no ujutro mjestimice može biti magle. Na kopnu vjetar uglavnom slab, u ponedjeljak mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak.
Temperatura u porastu.