Robert Kopal

Plenkovićev glavni analitičar našao razloge podbačaja HDZ-a: ‘Dogodio nam se crni labud!’

Portal Novilist.hr

Photo Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Photo Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELLGlavni analitičar HDZ-a, savjetnik premijera Andreja Plenkovića, Robert Kopal, komentirao je za N1 izborne rezultate.


Kopal je bio i voditelj kampanje i rekao je da je ona bila dobra te da sa strane HDZ-a nije učinjena pogreška.


Ipak, nije zadovoljan s osvojena četiri mandata, jer su iz HDZ-a očekivali da će osvojiti pet.
“Dogodilo se što se rijetko događa, a to je crni labud. To kad se dogodi, ljudi traže kojekakva rješenja zašto se to dogodilo, obzirom na odstupanje od istraživanja.


Oko 90 do 95 posto naših istraživanja se poklapalo s ovim rezultatima. Kad se pogleda Europu, događa se puno teško predvidljivih stvari.


HDZ-u se to nažalost dogodilo, glasovi su se disperzirali na jako puno fronti. Bile su 33 liste, izlaznost koja je 20 posto nadmašila izlaznost 2013.”, rekao je Kopal.


“S naše strane je napravljeno ama baš sve, ali postoje i crni labudovi. Tjedan dana nam treba da to sve analiziramo”, rekao je Kopal.


“Dogodio se neki odmak od uobičajene pogreške, a što se dogodilo, to ćemo istražiti. Znam što se dogodilo, ali da bih mogao potvrditi hipotezu, moram je i dokazati. Bilo bi neodgovorno od mene reći što je, a da ne mogu dokazati”, rekao je Kopal za N1.