Premijer i šef HDZ-a

Plenković u ponedjeljak u Istri i PGŽ-u. Otvorit će dionicu Istarskog ipsilona i sastati se s lokalnim HDZ-ovcima

Zlatko Crnčec

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Svečanost u povodu otvorenja dionice Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava (autocesta A8) održat će se u ponedjeljak s početkom u 13 sati – na novom odmorištu PUO Rebri na predmetnoj dionici autocesteZAGREB – Premijer Andrej Plenković će u ponedjeljak 26. srpnja zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem sudjelovati na svečanosti povodom otvorenja dionice punog profila Istarskog ipsilona. Potom će, budući da se već nalazi u Istri, otići do Svetog Petra u Šumi gdje će prisustvovati sjednici Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije.


Pod vodstvom Antona Klimana istarski je HDZ na nedavnim lokalnim izborima ostvario dosad najbolje rezultate na najvećem poluotoku. Kandidatkinja za županicu Irena Hrstić osvojila je 18 posto glasova, osvojeno je šest mandata u Županijskoj skupštini te dvije pozicije načelnika općina.


U Svetom Petru u Šumi načelnik je ostao Mario Bratulić, a Marko Lakošeljac postao je načelnik općine Karojba. Istarski HDZ uskoro će predstaviti i svoje nove projekte i inicijative, a očekuju se i zanimljive kadrovske akvizicije. Nakon Istarske, premijer Plenković posjetit će i Primorsko-goransku županiju gdje će se također sastati s tamošnjim članovima HDZ-a. Potpuni program posjeta Andreja Plenkovića HDZ-u Primorsko-goranske županije još uvijek nije gotov. Očekuje se da će među ostalim prisustvovati sjednici ovdašnjeg Županijskog odbora stranke.
Svečanost u povodu otvorenja dionice Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava (autocesta A8) održat će se u ponedjeljak s početkom u 13 sati – na novom odmorištu PUO Rebri na predmetnoj dionici autoceste. Otvaranje ove dionice označava završetak punog profila Istarskog ipsilona, a navedena dionica dio je Pod-faze 2B2-1 u koju je do sad uloženo 1,5 milijardi kuna. Bina Istra dovršila je ovu dionicu čak četiri mjeseca prije roka unatoč utjecaju pandemije, ali i zahtjevnosti same dionice koja ima velik broj objekata i vijadukata duljine preko dva kilometra.