DOBRI REZULTATI

Plenković u Gospiću: “Ličko-senjska županija je u mandatu ove Vlade dobila 1,2 milijarde kuna iz EU fondova“

Marin Smolčić

Foto M. SMOLČIĆ

Foto M. SMOLČIĆ

Postignuti su brojni odlični rezultati tijekom mnogih reformi ove Vlade, poput financiranja jedinica lokalne samouprave. Tako su sredstva koja su na raspolaganju imale ova županija, gradovi i općine za 45 posto veći u 2019. godini nego li 2017., rekao je hrvatski premijerGOSPIĆ – Povodom održavanja proširene sjednice Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković s najbližim suradnicima boravio je večeras u Gospiću.


Ispred zgrade Kulturno-informativnog centra Gospić Andreja Plenkovića dočekao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić i povjerenik stranke za Grad Gospić Ivica Radošević. Budući je sjednica bila zatvorena za javnost Plenković je ispred ulaza u dvoranu dao izjavu za novinare.


– Ovo je prigoda da rezimiramo postignuća, mnoge aktivnosti i suradnju ove Vlade i jedinica lokalne i područne samouprave, odnosno Ličko-senjske županije u našem mandatu. Ovo je također i prigoda da obavimo konzultacije i dogovore prije održavanja parlamentarnih izbora koji će se održati 5. srpnja.

Postignuti su brojni odlični rezultati tijekom mnogih reformi ove Vlade, poput financiranja jedinica lokalne samouprave. Tako su sredstva koja su na raspolaganju imale ova županija, gradovi i općine za 45 posto veći u 2019. godini nego li 2017.


U mandatu naše Vlade se ugovorilo milijardu i 200 milijuna kuna iz Europskih fondova. Zbog poteškoća u gospodarstvu tijekom epidemije koronavirusa poslodavcima u privatnom sektoru sa ovog područja je kroz mjere pomoći isplaćeno zaposlenicima 19 milijuna kuna potpore, rekao je premijer Andrej Plenković uoči početka zatvorene sjednice Županijskog HDZ-a u Gospiću.


S premijerom su u Gospiću večeras bili i ministri Oleg Butković i Tomo Medved.