Odgovor premijera

Plenković: “To što radi Milanović je političko divljaštvo. Od opoziva ga spašava Most koji glumi klerikalnu desnicu”

Portal Novi list

Andrej Plenković / foto Davor Kovačević

Andrej Plenković / foto Davor Kovačević

Ako se ovako nastavi možemo razgovarati i opozivu. Iako teško je to izvesti, prvenstveno tu mislim na Most koji glumi klerikalnu desnicu, a podržavaju lijevog predsjednika, rekao je PlenkovićPremijer Andrej Plenković danas se osvrnuo na posljednje izjave predsjednika Zorana Milanovića.


– Postupak izbora predsjednice ili predsjednika Vrhovnog suda treba pratiti Ustav i zakone. Profesorica Đurđević je pristala biti kandidat u proceduri koja nije u skladu sa zakonom.


Naša pozicija je da je nećemo podržati, ne može se postati predsjednik ili predsjednica Vrhovnog suda ako se ne poštuje zakonski proces.
Što se tiče ostalog čemu javnost svjedoči rekao bih nekoliko detalja; riječ je o političkom divljaštvu ispod svih razina komunikacije, riječ je o inačenju na prodceduri, a i prema onima koji imaju drugčije stajalište.


Posebno je loše ako dio javnosti to odobrava, to je onda sramota, ja se nadam da je takvih malo i da je to talog društvenih mreža.


Gospodin Pupovac je napadnut na jedan besprizoran način od predsjednika i on bi mu se trebao ispričati.


Ne samo to, i njegov glasnogovornik napadaju novinare i medije i to zahtijeva reakciju.


Što se tiče njegovih osobnih vrijeđanja, na to se neću spuštati, ali ću stati u obranu onih koje on napada. Reformu pravsouđa radi Vlada i Sabor. Ovo što radi Milanović nije rad na reformi pravosuđa već politički pamflet.


Ako se ovako nastavi možemo razgovarati i opozivu. Iako teško je to izvesti, prvenstveno tu mislim na Most koji glumi klerikalnu desnicu, a podržavaju lijevog predsjednika.


Pitam i gospodina Grbina i Klisovića što misle o tome. Neka se jave – rekao je Plenković.