Premijer

Plenković: Radin, Reiner i Penava potpredsjednici Sabora. Ministri? Još malo…

Portal Novi list, Hina

Andrej Plenković / Foto Neva Zganec/PIXSELL

Andrej Plenković / Foto Neva Zganec/PIXSELL

Kad bude sve gotovo, objavit ću; kad Vlada bude kompletirana, objavit ću, rekao je Andrej PlenkovićPremijer Andrej Plenković potvrdio je u utorak da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora, te poručio da će tek kada sve bude gotovo i Vlada kompletirana, to i objaviti.


“Kad bude sve gotovo, objavit ću; kad Vlada bude kompletirana, objavit ću”, rekao je Plenković na obilježavanju 102. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u njegovu rodnom Velikom Trgovišću.


Na ponovljena pitanja novinara premijer Plenković je samo potvrdio da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora.


O zahtjevima DP-a
Na upit je li Ante Šušnjara novi ministar gospodarstva, odgovorio je kako ne želi o imenima, poručivši novinarima da neće “dobiti ništa danas o ministrima”.


Upitan kako gleda na to da Domovinski pokret (DP) traži ‘istragu’ o pandemiji, muzej za žrtve komunističkog terora i ostale zahtjeve, odgovorio je kako su to apsolvirana pitanja.


“Sve sam to odgovorio jučer. Nećemo pokrenuti istragu oko pandemije, kakvu istragu”, dodao je.


Upitan Plenković je rekao i da s Domovinskim pokretom nisu zasad razgovarali oko prestanka financiranja Novosti.


“Radimo na usuglašavanju programa i kompletiranju sastava Vlade, to su jedine dvije teme koje su sad bitne”, naglsio je premijer.


O Severini


Na pitanje o predizbornom obećanju o mirovini od 750 eura, rekao je da Vlada nastavlja s dosadašnjom praksom.


“Trudit ćemo se kao i dosad da obećamo manje, a ispunimo više, što prije”, dodao je, ističući da to ovisi o indeksaciji i proračunskim mogućnostima.


Novinari su premijera pitali i za komentar izjave pjevačice Severine da je Vlada napravila malo po pitanju pobačaja, na što je rekao kako nije pročitao njenu objavu.


“Dostupan je, zakon je jasan”, dodao je Plenković.