Krilič kod premijera

Plenković primio ukrajinskog veleposlanika: “Hrvatska spremna pomoći Ukrajini”

Hina

Foto: twitter @AndrejPlenkovic

Foto: twitter @AndrejPlenkovic

Šef vlade primio je danas ukrajinskog veleposlanika Vasilija Kriliča i ponovio da "hrvatska vlada najoštrije osuđuje rusku invaziju i agresiju na Ukrajinu".Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na Twitteru napisao da će Hrvatska podržati paket sankcija Rusiji te da je spremna humanitarno i tehnički pomoći Ukrajini, istovremeno pozvavši Moskvu da obustavi vojne operacije.


“Podržat ćemo paket sankcija i spremni smo humanitarno i tehnički pomoći Ukrajini”, poručio je Plenković na društvenoj mreži i pozvao Rusiju da “odmah prestane s vojnim operacijama koje ugrožavaju nevine ljude”.


Šef vlade primio je danas ukrajinskog veleposlanika Vasilija Kriliča i ponovio da “hrvatska vlada najoštrije osuđuje rusku invaziju i agresiju na Ukrajinu”.
Po njegovim riječima to je “izravan napad na demokraciju, međunarodno pravo i suverenitet Ukrajine”, poručio je Plenković na Twitteru.


U svojoj objavi je označio ukrajinskog veleposlanika, predsjednika Zelenskog i premijera Denisa Šmihala.Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) je na Twitteru objavilo da “prati stanje u Ukrajini te razmjenjuje informacije s drugim državama”.


“Veleposlanstvo RH u Ukrajini u kontaktu je s hrvatskim državljanima te stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti”, objavio je MVEP.