HDZ

Plenković: Pokušat ćemo pronaći formulu za pobjedu K.G. Kitarović

Hina

Reuters

Reuters

»Idemo se malo sastati da vidimo kako naći formulu za pobjedu u drugom krugu«, rekao je kratko Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a uoči sjednice stranačkog vodstvaZAGREB Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako će stranka analizirati rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora te pokušati pronaći formulu za pobjedu njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, a s optimizmom na drugi krug izbora gleda i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.


»Idemo se malo sastati da vidimo kako naći formulu za pobjedu u drugom krugu«, rekao je kratko Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a uoči sjednice stranačkog vodstva.


Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kazao je pak kako HDZ s dosta optimizma gleda na ono što im predstoji.
Očekuje, kaže, da će kampanja biti neizvjesna i tvrda politička utakmica, ali je uvjeren da njihova kandidatkinja ima vrlo dobre izglede za uspjeh.


Nije se složio s ocjenom da su HDZ i Grabar Kitarović doživjeli izborni poraz. S obzirom da je čak 52 posto glasova pripalo dvojima kandidatima s desnog političkom prostoru to je, smatra, najbolji rezultat te opcije još od vremena Franje Tuđmana.


HDZ je, kaže, uvažio poruke dojučerašnjih HDZ-ovih birača koji su svoj glas u prvom krugu dali Miroslavu Škori.


»Svakako ćemo o njoj voditi računa tijekom drugog kruga predsjedničkih izbora, vjerujemo da ćemo naći načina da dopremo do njih i da će oni shvatiti koliko je bitno da Kolinda Grabar Kitarović ostane predsjednica«, zaključio je.


Jandroković pretpostavlja da će u drugom krugu biti debata koje su, smatra, važne su kako bi građani mogli procijeniti tko što nudi.