Šef HDZ-a

Plenković održao pobjednički govor: Krećemo u formiranje naše treće vlade

Portal Novi list

Foto Igor Soban/PIXSELL

Foto Igor Soban/PIXSELL

Sutra krećemo u formiranje parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću Vladu. Želim čestitati i drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a, rekao je Andrej PlenkovićPredsjednik HDZ-a Andrej Plenković čija je stranka relativni pobjednik izbora sa 60 mandata održao je pobjednički govor. HDZ-ovci su ga dočekali pljeskom, a u dvoranu je ušetao uz pjesmu “Eye of the Tiger”.


“Zahvalio bih svim građanima koji su sudjelovali na izborima, koji su održani na ovaj bizaran dan, zahvaljujući Milanoviću. Ono što je bitno da je HDZ po treći put uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima.


Sutra krećemo u formiranje parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću Vladu. Želim čestitati i drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a”, rekao je Plenković.
Ocijenio je da su po treći put tražili povjerenje naroda u zahtjevnim okolnostima.


“Vodili smo kampanju u okolnostima flagrantnog kršenja Ustava. Oni i dalje govore o nekakvoj vladi nacionalnog spasa koja bi nas trebala spasiti od Schengena i Rafalea i Pelješkog mosta.


Umjesto da čestitaju, oni nastavljaju s govorom mržnje. Kreirali su ozračje koje nije primjereno. Pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju isključivost kao što je SDP, koji je pao za 20 mandata uz svo kršenje Ustava i prolivenu žuč.


To je katastrofalno provedeno vrijeme u oporbi, oni ne zaslužuju voditi vladu. Mi smo dobili povjerenje zajedno s našim partnerima”, poručio je Plenković.


Dodao je da će voditi računa o interesima hrvatske države, a pri tome ističe jedan ključan interes.


“Čuvanje stabilnosti i hitno formiranje sabora i vlade, samo tako u ovim okolnostima u kojima se Europa i svijet nalaze možemo zajamčiti socijalnu sigurnost za hrvatske građane.


“Vrijeme je pobjede i slavlja, predlažem da se malo i zabavimo: I da već od sutra krenemo u nove zadaće u interesu hrvatskog naroda i države”, rekao je Plenković.