Zagrebački restoran

Plenković objavio fotografiju s večere s Macronom. Otkrio i koje su teme bile “za stolom” prve večeri

P. N.

Foto Twitter / A. Plenkovic

Foto Twitter / A. Plenkovic

Želimo osnažiti partnerstvo Hrvatske i Francuske te stvoriti preduvjete za povećanje gospodarske suradnje i trgovinske razmjene, napisao jePrvi dan dvodnevnog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj okončan je radnom večerom u restoranu Gallo. Francusku delegaciju tamo je ugostio premijer Andrej Plenković i uži krug njegovih ministara među kojima su bili ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrane Mario Banožić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i potpredsjednik Vlade Boris Milošević.


Plenković se o večeri oglasio na svojem službenom Twitter profilu.


“Drago nam je ugostiti Emmanuela Macrona koji boravi u prvom službenom posjetu Hrvatskoj. Želimo osnažiti partnerstvo Hrvatske i Francuske te stvoriti preduvjete za povećanje gospodarske suradnje i trgovinske razmjene. Hrvatska cijeni podršku Francuske na putu prema Schengenu i Eurozoni”, napisao je premijer.
Također je objavio da su teme razgovora stanje na jugoistoku Europe, Strateški kompas EU, migracije i zaštita granice Flag of European Union, kao i suradnja u energetici i borbi protiv klimatskih promjena.