Premijer

Plenković objavio: Dogovorili smo znatno povoljniji aranžman za Bradleye! Neki odmaraju, a neki rade…

Portal Novi list

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Sljedećeg ćemo tjedna malo detaljnije izvijestiti hrvatsku javnost da kada se te stvari ozbiljno rade onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i obranu, poručio je PlenkovićIz Ureda predsjednika Republike večeras je priopćeno da premijer i mnistar obrane ne žele skinuti oznaku tajnosti sa zaključaka Inspektorata obrane o postupanju načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Robertu Hranju jer mu žele naštetiti.


Ujedno, žele i prikriti istinu, da je admiral Hranj postupao prema zakonu, što bi bilo jasno ako bi se inspekcijski nadzor objavio, stoji u priopćenju.


Milanović: Plenković mora javnosti reći zašto ga ne brine ponašanje lažljivog i nesposobnog ministra obrane

Više o tome OVDJE.


Odgovarajući na pitanje o večerašnjem priopćenju predsjednika Republike, javlja HRT, premijer Plenković rekao je da nije riječ o Vladinu dokumentu, nego Inspektorata Ministarstva obrane.


Predsjednika je pozvao na suradnju s ministrom obrane i još jednom najavio da će mu biti dostavljeni ugovori o kupnji Rafalea.


Premijer je večeras otkrio i da je s američkom stranom dogovoren znatno povoljniji aranžman vezan za nabavu oklopnih vozila Bradley.


– Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo smo u međuvremenu s američkom stranom kad je riječ o Bradleyjima, borbenim vozilima pješaštva, dogovorili puno bolji aranžman za Hrvatsku, i u financijskom smislu i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena.


Sljedećeg ćemo tjedna malo detaljnije izvijestiti hrvatsku javnost da kada se te stvari ozbiljno rade onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i obranu, poručio je premijer Andrej Plenković.