Stevo Culej visi na niti

Plenković o nelojalnom HDZ-ovcu: Bilo bi mu bolje da je gledao sučeljavanje, ali riješit ćemo mi to

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"Ako pogledate završni skup koji imamo večeras u Ciboni, tamo ćete vidjeti ključnu poruku članova i članica HDZ-a o tome koliko je snažna i čvrsta podrška predsjednici", istaknuo je.RIM – Premijer Andrej Plenković poručio je danas Stevi Culeju, saborskom zastupniku HDZ-a koji na predsjedničkim izborima podržava Miroslava Škoru, da pogleda reprizu sučeljavanja kandidata na HTV-u i vidi svu “raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost” kandidata kojega navodno podržava.


HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej u četvrtak je potvrdio kako će glas na izborima dati Miroslavu Škori, izbornom protivniku Kolinde Grabar-Kitarović, kandidatkinji svoje stranke.


“Vjerujem da je gospodin Culej, koji je meni drag i simpatičan, zbog čega to i govorim, propustio gledati sučeljavanje, pa da vidi svu raskoš, znanje, elokvenciju i sigurnost kandidata kojeg on navodno podržava u prvom krugu”, kazao je Plenković u Rimu.
“Ako je to propustio, bilo bi dobro da još jednom to pogleda, a onda će se u drugom krugu, nakon što mu ovaj kandidat propadne, kao i svima koji se kriju i za njega, doći i vratiti se materi, tj. HDZ-u”, dodao je premijer.


Podrška stranke Kolindi Grabar Kitarović vidjeti na političkom skupu koji se večeras održava u zagrebačkoj Ciboni, kazao je Plenković.


“Riješit ćemo to”, odgovorio je na pitanje o tome hoće li Culej biti sankcioniran.


“Ako pogledate završni skup koji imamo večeras u Ciboni, tamo ćete vidjeti ključnu poruku članova i članica HDZ-a o tome koliko je snažna i čvrsta podrška predsjednici”, istaknuo je.


Plenković smatra kako je Grabar-Kitarović “uvjerljivo pobijedila” u sučeljavanju, pa je istaknuo da je dobro što se ono dogodilo.


“Stvari su se raskrinkale. Ljudi dobro vide i znaju tko je pouzdan, tko ima postignuća iza sebe, tko ima konkretan program za Hrvatsku za idućih pet godina” u odnosu na one koji ga nemaju.


Na pitanje o izjavi predsjednice tijekom sučeljavanja u korupciji u obavještajnoj zajednici, Plenković je odgovorio kako je “ona sama pojasnila o čemu se radi”.