Premijer o kritikama

Plenković o nedolasku na otvorenje EPK: ‘Trivijalne komentare neću komentirati, to je smiješno’

P. N.

Reuters

Reuters

Fizički je neizvedivo biti i u Portugalu i Rijeci, nisam ja taj koji je određivao termin sastanka u Portugalu, to su smiješne stvari. Vidim da to i neki drugi lijevi aktivisti spominju, bilo bi bolje da to ne komentiraju, rekao je PlenkovićPremijer Andrej Plenković iz Dubrovnika je komentirao nedolazak državnog vrha na otvorenje Europske prijestolnice kulture, kao i izjavu izabranog predsjednika Zorana Milanovića kako je mogao na sastanak u Portugal poslati šefa kabineta i doći u Rijeku.


– Ne znam zašto se netko tko još nije stupio na dužnost miješa u nešto, naša Vlada je podržala EPK. Ono što je meni u interesu da, zahvaljujući sastancima poput jučerašnjeg u Portugalu gdje dolazim kao predsjedavajući Vijeća, on je možda to zaboravio, nije se dugo bavio time, znači da ćemo u sljedećoj financijskoj perspektivi dobivati sredstava da bismo pomagali projekte kao što je EPK u Rijeci. Trivijalne komentare neću komentirati, jučer je tamo bila ministrica kulture, ministar prometa, ministar turizma, moj savjetnik akademik Kusić.


Fizički je neizvedivo biti i u Portugalu i Rijeci, nisam ja taj koji je određivao termin sastanka u Portugalu, to su smiješne stvari. Vidim da to i neki drugi lijevi aktivisti spominju, bilo bi bolje da to ne komentiraju, prenosi N1 Plenkovićevu izjavu.
Novinare je zanimalo i je li razgovarao s ministrom obrane Damirom Krstičevićem. Odgovorio je da Krstičević ostaje ministar.