PREMIJER I PREDSJEDNIK IZRAZILI SUĆUT

Milanović napisao samo jednu rečenicu o Bandiću. Plenković: “Imao je neiscrpnu radnu energiju i entuzijazam”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam koji su obilježili njegov život i politički angažman. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane", poručio je Andrej Plenković.Od preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića oprostio se i predsjednik RH, koji je napisao samo jednu jedinu rečenicu o njemu na svom Facebook profilu.


“Izražavam svoju sućut i suosjećanje s članovima obitelji gospodina Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, zbog njegove iznenadne i prerane smrti”, napisao je Milanović.


 

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića.


“Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti.


Obitelji Bandić, prijateljima i suradnicima, u ovim bolnim trenucima, u ime Vlade i svoje osobno, upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja.


Građani Zagreba šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Na nacionalnoj razini bio je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sudjelovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.


Sprovod u utorak

Bliski suradnici Milana Bandića na čelu s Ivicom Lovrićem i Jelenom Pavičić Vukičević te Mirkom Jozić jutros su dogovarali detalje oproštaja, javlja HRT, koji neslužbeno doznaje da će komemoracija Milanu Bandiću biti održana sutra, a sprovod u utorak.

U proteklih pet godina zajedno s članicama i članovima Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnoga grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali smo i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.


Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku 2020., u kontinuiranoj suradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama poduzeli smo sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove grada Zagreba.


Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam koji su obilježili njegov život i politički angažman. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve”, stoji u priopćenju.


Sućut Kolinde Grabar-Kitarović


“Obitelji, prijateljima i suradnicima preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja”, napisala je na svom twitter profili bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.