Premijer u elementu

Plenković Milanovića nazvao grintavcem, a na zahtjeve za smjenu Capaka samo odmahnuo rukom

Tihana Tomičić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

U HDZ-u općenito misle kako u oporbi i šire nemaju što raditi, pa samo grintaju, i stoga zaključuju kako se više neće ni obazirati na takve njihove zahtjeveVrhu HDZ-a u potpunosti je dozlogrdilo “rodoljubno zanovijetanje” s Pantovčaka i od oporbe o tome da treba aktivirati članak 17. Ustava, proglasiti izvanredne okolnosti i donošenje odluka o epidemiološkim mjerama preopustiti isključivo Saboru, i to dvotrećinskom većinom.


One koji to traže šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković nazvao je – grintavcima.


– Pitajte njih zašto i dalje o tome govore. Za nas je važno da su sve odluke i mjere ustavne, zakonite, dobre za zdravlje građana i gospodarstvo. To je ta ključna razlika, mi govorimo o zdravlju i plaćama ljudi, proveli smo izbore, izabrali stabilnu vlast, osigurali europska sredstva.
To su za nas važna pitanja, a ovo sve drugo je grintanje, rekao je Plenković.


Foto galerija: Sjednica Predsjedništva HDZ-a Foto: Davor Kovačević


Na pitanje što misli o zahtjevima iz opozicije o ostavci Krunoslava Capaka iz Nacionalnog stožera, zbog slučaja Hrebak, Plenković je samo odmahnuo rukom: “Ma ništa”.


Situaciju je komentirao i šef MUP-a Davor Božinović – na pitanje da komentira hoće li nova aplikacija za praćenje kontakata samoizoliranih osoba ograničiti bilo čija ljudska prava, odgovorio je kako to uopće nije tema:


– Osoba mora osobno pristati na korištenje aplikacije, dakle koristit će se samo on to sam želi, nitko treći neće o tome znati. Sustav ne može biti sigurniji, i ima sve certifikate, rekao je Božinović.


U HDZ-u općenito misle kako u oporbi i šire nemaju što raditi, pa samo grintaju, i stoga zaključuju kako se više neće ni obazirati na takve njihove zahtjeve za dodatnim aktiviranjem ustavnih odredba oko korona-krize.