Židovski blagdan

Plenković i Jandroković čestitali Hanuku

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Festivalom svjetlosti slavi se pobjeda nad tamomPredsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti čestitku u povodu blagdana Hanuke, zažaljevši da im Festival svjetlosti, kojim se slavi pobjeda nad tamom, donese obilje mira i nade.


“U ime Vlade i osobno, svim vjernicama i vjernicima židovske vjeroispovijesti od srca čestitam Hanuku. Neka vam Festival svjetlosti, kojim se slavi pobjeda nad tamom, donese obilje mira i nade, a plamen hanukija obasja vaše domove toplinom, radošću, obiteljskim i prijateljskim zajedništvom. Sretna Hanuka. Hag Hanuka Sameah!”, stoji u čestitki premijera Plenkovića.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj u povodu blagdana Hanuke poželjevši da im taj blagdan svjetlosti donese toplinu, nadu i obnovljeno zajedništvo.
“U ime Hrvatskoga sabora i osobno svim vjernicima židovske vjeroispovijesti u Hrvatskoj upućujem najiskrenije čestitke povodom blagdana Hanuke.


Neka vam ovaj blagdan svjetlosti i posvećenja koji slavi obnovu hrama u Jeruzalemu osvijetli vaše domove i ispuni ga toplinom, nadom i obnovljenim zajedništvom”, napisao je Jandroković u čestitki.


Istaknuo je u kako u današnjem vremenu, kada se cijeli svijet bori s posljedicama krize izazvane pandemijom, blagdani poput ovoga posebno nadahnjuju na osnaživanje solidarnosti i razumijevanja među ljudima.


“Želim vam da Hanuku provedete u blagostanju, miru i radosti, zdravlju i ljubavi, okruženi svojim bližnjima i voljenima. Sretna Hanuka. Hag Hanuka Sameah”, stoji u čestitki.