Čestitka

Plenković i Jandroković čestitali Dan žena: ‘Promičemo ravnopravno društvo’

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko JelinekPremijer Andrej Plenković čestitao je u nedjelju Međunarodni dan žena istaknuvši privrženost Vlade ostvarivanju jednakopravnosti žena na svim društvenim područjima, od obitelji do ekonomskog, znanstvenog, kulturnog i političkog djelovanja.


Svaki je dan prigoda za zahvalu ženama na njihovom značajnom doprinosu koji pružaju u svim područjima društvenoga života, čineći naše društvo boljim. Obilježavanje Međunarodnoga dana žena dodatni je povod za prisjećanje na dug i mukotrpan put koji su žene prošle u ostvarivanju svojih temeljnih prava u borbi za društvenu jednakopravnost i pravdu, ali nas, prije svega, podsjeća da rad na promicanju i unaprjeđenju položaja žena zahtijeva stalnu predanost i angažman svih hrvatskih institucija i društva u cjelini«, stoji u čestitki.


Istaknuo je kako Vlada kontinuirano unaprjeđuje položaj žena kroz programe aktivnih mjera zapošljavanja koji povećavaju zapošljivost žena, kroz povećanje rodiljnih naknada i stvaranje boljih uvjeta za majčinstvo, kroz prepoznavanje majčinstva u mirovinskoj reformi, kao i kroz osnaživanje svih mehanizama u borbi protiv nasilja i diskriminacije nad ženama i djecom.
Svim ženama uime hrvatske Vlade i osobno želim sretan Međunarodni dan žena, poručio je premijer Andrej Plenković.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je u nedjelju saborskim zastupnicama i svim hrvatskim građankama Međunarodni dan žena poručivši kako će Hrvatska i dalje promicati tolerantno i ravnopravno društvo u kojem će svi imati jednake mogućnosti. 


Na današnji dan prisjećamo se dugogodišnje borbe žena diljem svijeta koje su se hrabrošću izborile za svoja politička, gospodarska i socijalna prava. Iako sastavni dio ljudskih prava, prava žena se u mnogim dijelovima svijeta još uvijek dovode u pitanje. Stoga je naša odgovornost da svakodnevno radimo na daljnjem osnaživanju tih prava i položaja žena u društvu, stoji u čestitki.


Hrvatska će, ističe Jandroković, i nadalje promicati tolerantno i ravnopravno društvo, u kojem će sve građanke i građani imati jednake mogućnosti na svim područjima svog života i rada.


Uz misao pape Ivana Pavla II. » Hvala ženama zbog same činjenice da su žene. S percepcijom svojstvenom njihovoj ženstvenosti, one obogaćuju razumijevanje svijeta i doprinose punoj istini ljudskih odnosa«, čestitam vam Međunarodni dan žena, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora.