Premijer uputio izraze sućuti obitelji preminulog glumca

Plenković: Špiro Guberina bio je umjetnik osebujnog karaktera i dojmljive izražajnosti

Hina

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

"Pamtim brojne njegove sjajne uloge, neponovljive replike te neizmjerni talent pri čemu sam posebno volio njegovu neposrednost u brojnim ulogama. Nedostajat će mnogima, koji su poznavali i pratili plodonosni rad našeg vrsnog i inspirativnog glumca, a njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za hrvatsku kulturu", napisao je PlenkovićPredsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u petak izraze sućuti obitelji u povodu smrti Špire Guberine te istaknuo kako je Guberina bio umjetnik osebujnog karaktera i dojmljive izražajnosti.


“S velikom tugom sam primio vijest o odlasku gospodina Špire Guberine, velike glumačke legende. Bio je umjetnik osebujnog karaktera, dojmljive izražajnosti i duhovitosti. Njegove brojne majstorske izvedbe obilježile su hrvatsku kazališnu i televizijsku umjetnost, a jedna od nezaboravnih je uloga Strikana u antologijskom Velom mistu”, istaknuo je Plenković.


Rekao je i kako je dugogodišnja i bogata karijera gospodina Guberine osvjedočena brojnim priznanjima, među kojima je i Nagrada “Vladimir Nazor” za životno djelo.
u brzojavu sućuti koju je obitelji Špire Guberine uputio u u ime hrvatske Vlade i u osobno ime.