Ne prestaje polemika

Plenković: “Grbinova izjava je jadna i promašena. Situacija s Vrhovnim sudom nepotrebna”

Portal Novi list

Andrej Plenković / foto Davor Kovačević

Andrej Plenković / foto Davor Kovačević

Bilo bi mu bolje da je osudio izjavu gospodina iz Tri majmuna. Vjerojatno gospodin Grbin ne prati nego se uključuje kasno, rekao je PlenkovićNe prestaje rasprava o slučaju riječkog kafića Three Monkeys.


Novinari su Andreja Plenkovića pitali da komentira izjavu SDP-ova čelnika Peđe Grbin rekao je da je “Plenkovićeva usporedba članova HDZ-a s Židovima, a vezana za objavu vlasnika riječkog kafića Three Monkeys da HDZ-ovci nisu dobrodošli, ispod svake razine”.


“Bilo bi mu bolje da je osudio izjavu gospodina iz Tri majmuna. Vjerojatno gospodin Grbin ne prati nego se uključuje kasno. Ako netko kaže da nisu dobrodošli članovi HDZ-a, simpatizeri, to je – diskriminacija.
Vojko Obersnel je rekao da treba smiriti strasti prije desetak dana. Da je vlasnik bio iz HDZ-a i da je rekao da neće primiti članove SDP-a, Srbe, Rome… Nisam vidio nikakve reakcije, nego ignoriranje dijela javnosti. Grbin je taj potez trebao osuditi, a on ne prati igru i vadi iz konteksta.


Ako vam za današnji HDZ kaže da za svakoga tko misli drugačije se smatra da je srbočetnik – a mi smo učinili napore protiv članova Sabora koji su protiv pomirbe, suživota, zaštite manjinskih prava – moram ustati i reći ne, zbog europskih i hrvatskih vrijednosti. Naknadne izjave u kojima se pokušava ušićariti nešto su jadne, promašene”, kazao je Andrej Plenkovića za Grbina.


Komentirao je i izbor predsjednika Vrhovnog suda. Nije razgovarao sa Zoranom Milanovićem o tome, kazao je.


“Ne vidim problem da bilo tko od pravnih stručnjaka ne podnese svoju kandidaturu. Moram priznati da mi cijela ta situacija djeluje neočekivano i nepotrebno”, rekao je premijer, prenosi N1.