PROBLEM DUGOVA

Plenković: “Građani neće ostati bez lijekova, krajem prošle godine isplatili smo 1,34 milijardi kuna drogerijama”

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

"Mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke upravo za zdravstvo zbog pandemije koronavirusa. Ministar Beroš će zajedno s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama”, rekao je Andrej Plenković.Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je danas u Pakracu na obilježavanju 30. obljetnice 1./2. ožujka 1991. godine, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.


Kako javlja N1, predstavio je HDZ-ovu kandidatkinju za županicu Požeško-slavonske županije, Antoniju Jozić, kazavši da ima punu potporu stranke te kompetencije za obavljanje toga posla.


Upitan kakvu potporu očekuje u toj županiji, s obzirom na potrese koje je stranka tamo doživjela, Plenković je rekao da očekuje najbolje rezultate, jer imaju kvalitetne kandidate. “Kao što je godinama radila za Pleternicu, kao gradonačelnica, uvjeren sam da će Jozić maksimalno raditi i za županiju”, rekao je Plenković.
Komentirao je i dug prema veledrogerijama. “Građani neće ostati bez lijekova. Mi smo koncem prošle godine isplatili 1,34 milijardi kuna drogerijama, mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke upravo za zdravstvo zbog pandemije koronavirusa. Ministar Beroš će zajedno s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama”, rekao je Plenković.


Spomenuo je i HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba.


“Davor Filipović sjajan je kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, to je svojom izjavom jutros ponovno pokazao”, rekao je Plenković, ponovivši da je Filipović ekonomski stručnjak koji će učiniti napore na konsolidaciji financija grada te da je riječ o čovjeku koji se dokazao kroz rad u Gradskoj skupštini.


“Razlika između njega i drugih kandidata je u tome što se razumije u teme, ne ulaze u tu utakmicu, a da se prethodno nije ranije bavio gradom i problematikom”, rekao je Plenković, dodavši da Filipović ima i sportsku drskost za sve izazove koji su pred njim.


Od vlasnika Brodotrogira očekuje da iznađu rješenje, a država je tu da pomogne koliko može, rekao je Plenković.