Premijer

Plenković: Cijepite se, nema bolje zaštite od cijepljenja

Hina

Andrej Plenković / Foto Davor Kovačević

Andrej Plenković / Foto Davor Kovačević

Rekao da je da se s puno država bilateralno razgovara kako omogućiti dolazak gostiju u Hrvatsku dok se ne uvedu digitalne potvrde EU-a o cijepljenju, što je predviđeno 1. srpnjaHrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da će vlada nastaviti pomagati onim sektorima koji će ograničeno poslovati i nakon popuštanja mjera zbog jenjavanja pandemije covida-19.


“Onima čije aktivnosti budu i dalje ograničene mi ćemo u skladu s našom konzistentnom politikom omogućiti mjere potpore”, rekao je Plenković u Bruxellesu gdje sudjeluje na samitu čelnika EU-a.


Podsjetio je da je vlada za očuvanje radnih mjesta dosad izdvojila 10,5 milijardi eura.
“Tako smo spasili 680 tisuća radnih mjesta i 120 tisuća poslodavaca, a da ne spominjem ostale oproste, otpise, kreditiranje likvidnosti i istodobno je funkcionirao zdravstveni sustav, ljudi su primali plaće i mirovine”, rekao je.


Premijer je još jednom pozvao sve građane da se cijepe, jer “nema bolje zaštite od cijepljenja”.


Rekao da je da se s puno država bilateralno razgovara kako omogućiti dolazak gostiju u Hrvatsku dok se ne uvedu digitalne potvrde EU-a o cijepljenju, što je predviđeno 1. srpnja.


Plenković je pojasnio da će i prije 1. srpnja turisti moći dolaziti u Hrvatsku po istom konceptu na kojem funkcioniraju i digitalne potvrde.


To znači da će trebati potvrdu o cijepljenju ili potvrdu o preboljenju ili negativan test na covid-19.