Čekaju papir

Pismo iz Ministarstva još nije stiglo, Nosić i dalje u uredu načelnice: ‘Pa poslali smo joj odluku i mailom’

Jagoda Marić

U Ministarstvu uprave kažu da su poštom poslali dopis u Lovreć, ali da su već ranije načelnicu izvijestili da joj je mandat prestao 7. veljače, kad su doznali za njezinu prijavu u ZagrebuZAGREB – U Lovreću su izgleda odlučili doista čekati da u ruke dobiju papir na kojem je ispisana obavijest Ministarstva uprave o tome da Anita Nosić više nije načelnica te Općine, iako je to sama Nosić trebala shvatiti i objaviti još u prosincu 2018. godine kad je odjavila prebivalište i prijavila se u Zagrebu, što je učinila zbog kupnje stana uz subvenciju države.


Na mrežnim stranicama Općine, Nosić je još načelnica, a Petar Petričević koji bi trebao preuzeti Općinu njezin zamjenik.


U Ministarstvu uprave kažu da su poštom poslali dopis u Lovreć, ali da su već ranije načelnicu izvijestili da joj je mandat prestao 7. veljače, kad su doznali za njezinu prijavu u Zagrebu, i to faksom i službenim mailom, što bi u doba digitalizacije trebalo biti komunikacija među državnim tijelima.
Što se tiče statusa Anite Nosić u HDZ-u jučer je predsjednik kluba HDZ-a Branko Bačić kazao da je na općinskoj ili županijskoj organizaciji da »utvrdi kakvo je bilo postupanje«.


– Ja sam shvatio da je Ministarstvo uprave Nosić razriješilo mandata načelnice, jer je imala prebivalište u Zagrebu. Ne znam je li Nosić svjesna što je napravila, ta afera se već dugo provlači po javnosti, ali to treba raspraviti na lokalnim organizacijama Splitsko-dalmatinske županije i ako se utvrdi je li, a ja mislim da je povrijedila ugled stranke, onda po tome i postupiti, kazao je za  N1 Branko Bačić.


No, i u HDZ-u Splitsko-dalmatinske županija pričekat će, čini se, da u Općinu stignu službene obavijesti iz Ministarstva uprave i to na papiru pa će onda reagirati.


Kako nam je rekao Ante Sanader, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije i saborski zastupnik i oni imaju informaciju da obavijest iz ministarstva nije stigla, a kad se to dogodi, ta će stranačka organizacija raspravljati o slučaju mlade načelnice.