Županijski stožer

PGŽ danas ima osjetno manje novih slučajeva nego prije dva tjedna. U riječkoj bolnici preminule još četiri osobe

Portal Novilist.hr

Reuters

Reuters

Posljednji put Primorsko-goranska županija je ispod četiri tisuće aktivnih slučajeva imala početkom studenogPrimorsko-goranska županija u zadnja 24 sata ima 314 novih slučajeva zaraze koronavirusom na 1.693 provedena testa. Udio pozitivnih i dalje je visokih 18,55 posto.


U istom periodu ozdravile su 393 osobe, pa se broj aktivnih slučajeva smanjio na 3.928.


Posljednji put Primorsko-goranska županija je ispod četiri tisuće aktivnih slučajeva imala početkom studenog.
Današnja brojka je niža nego prošle subote kad je bilo 355 novih slučajeva, a čak 43 posto niža nego na subotu prije dva tjedna kad je bilo 560 novih slučajeva.


“Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti iznosi 125. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 19 pacijenata, tri pacijenta više nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, preminule četiri necijepljene osobe liječene u regionalnom COVID- centru KBC-u Rijeka od kojih su dvije s prebivalištem u PGŽ-u, te po jedna iz Istre i Like. Tako se ukupan broj umrlih osoba tijekom četvrtom epidemijskog vala u PGŽ povećao na 173 od čega su njih 40 bile cijepljene osobe”, javlja županijski stožer.