Ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

U Petrinji počinje predaja zahtjeva za obnovu od potresa

Hina

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Djelatnici Ministarstva od sutra u 10 sati zaprimati zahtjeve za obnovu i pomagati u popunjavanju obrazaca te rješavanja drugih pitanja administrativne naraviU Petrinji od subote, 20. veljače, počinje raditi Ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te počinje zaprimanje zahtjeva za obnovu, a na teren izlaze i mobilni uredi Ministarstva koji će zaprimati i popunjavati zahtjeve.


 


Petrinjski Ured Ministarstva je na adresi Trg Matice Hrvatske 18, priopćeno je večeras na službenim internetskim stranicama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske  potresinfo.gov.hr
Djelatnici Ministarstva od sutra u 10 sati zaprimati zahtjeve za obnovu i pomagati u popunjavanju obrazaca te rješavanja drugih pitanja administrativne naravi.


Isto tako, od 10 sati na teren izlaze mobilni uredi Ministarstva koji će zaprimati i popunjavati zahtjeve.


Prvi mobilni ured bit će nazočan u Strašniku od 10 sati kod mjesnog odbora Strašnik.


Drugi mobilni ured odlazi u selo Pecki kod mjesnog odbora.


Procedura podnošenja zahtjeva za obnovom je maksimalno pojednostavljena. Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.


Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja. Moguće ih je predati i osobno u Ministarstvu u Zagrebu, te putem pošte, a od idućeg tjedna putem internetske aplikacije e-Obnova.


Također, od idućeg tjedna otvorit će se ispostave Ministarstva graditeljstva u Sisku i Glini, navedeno je na mrežnim stranicama Stožera civilne zaštite RH potresinfo.gov.hr.