Rođendanska proslava

Pet splitskih sudaca na fešti u konobi Pršut: Prekršajno prijavljeni sudionici Mornarove zabave kod Keruma

foto: Milan Sabic/PIXSELL

foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ne otkrivajući identitet policija navodi i da će 47-godišnjak, odnosno Mornar, biti prekršajno sankcioniran jer je organizirao privatno okupljanje.SPLIT – Splitska policija večeras je priopćila da će svi sudionici rođendanske proslave Ivice Mornara na kojoj je u kaštelanskoj konobi Pršut Željka Keruma bilo i pet splitskih sudaca, prekršajno odgovarati jer nisu nosili maske, a Mornar i Kerum i zbog organiziranja okupljanja.


U policiji kažu da je “iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno postojanje sumnje” da okupljeni nisu nosili maske čime su prekršili Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti “radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu”.


Ne otkrivajući identitet policija navodi i da će 47-godišnjak, odnosno Mornar, biti prekršajno sankcioniran jer je organizirao privatno okupljanje.
Kerum će prekršajno odgovarati kao odgovora osoba u tvrtki u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt Pršut, a sankcionirana će biti i tvrtka.


Policija je najavila i da će državnom inspektoratu biti upućeno izviješće, a o utvrđenim činjenicama će uputiti i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.