Šef DP-a

Penava o Bartulici: Jasno je tko je bio organizator tog scenarija s ferrarijem

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Bartulica se nalazi u teškom trenutku vezano za svoju obitelj, konkretno brata, rekao je Ivan PenavaPredsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u Dnevniku HTV-a zahvalio se Stephenu Nikoli Bartulici na isprici koju je uputio na platformi X, negdašnjem Twitteru, dodajući kako je cijela priča svima naštetila, ali istovremeno vjeruje da će nakon svega biti još jači te nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate.


Podsjetimo, Bartulica je u noći europskih izbora – iz stožera stranke otišao ferrarijem, koji je vozila osoba osuđena na zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva.


Nisam se čuo s Bartulicom


– Nakon toliko stresa, tolike potrošnje pred parlamentarne izbore i pred europarlamentarne, jasno da je bilo dosta emocija, da je dosta bilo pritiska, da je bilo i pucanja pod tim pritiskom, ali jasno je kao i dan da nam je ovo svima zajedno naštetilo.
Svi smo mi ljudi, svi griješimo i definitivno ćemo iz ovoga svi zajedno jači i nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate kakve smo ih ostvarivali i do sada, kazao je Penava.


Čelnik DP-a potvrdio je da se osobno nije čuo s Bartulicom, ali da jesu ostali članovi stranke.


– Uz sve okolnosti, gospodin Bartulica nalazi se u teškom trenutku vezano za svoju obitelj, konkretno brata, i u tom smislu stojimo uz njega i činimo sve da olakšamo tu poziciju. Za nas je ova priča zatvorena i nastavljamo dalje, kazao je Penava.


Prema Penavi,”svima je jasno” da je ovo bila jedna specijalno-ratovska operacija kako se ne bi pričalo o pobjedama i uspjesima Bartulice i DP-a.


“Cijela priča je konstruirana”


– Cijela priča je konstruirana. Umjesto da pričamo o uspjehu DP-a, izuzetno dobro ostvarenim preferencijalnim glasovima gospodina Bartulice, imali smo kanonadu sa svih strana, vezano za taj ferrari i ove ljude, doduše u velikoj mjeri svojom greškom, ali jasno je tko je bio organizator tog scenarija, rekao je Penava pa prigovorio da se Domovinski pokret s ostvarenim rezultatima u anketama uvijek gura na začelje.


– Apsolutno mi je nevjerojatno da jučer i prekjučer dogovorimo s koalicijskim partnerima nešto što 99,9 posto građana tišti 30 i nešto godina, a to je konačno rušenje četničkih spomenika u Hrvatskoj, i nakon što gospodin Plenković o tome informira javnost, mi održimo konferenciju za medije, o tome nema ni slova u medijima nego se stalno postavljaju teze koje problematiziraju rad Domovinskog pokreta. Sada ja pitam – koji je interes medija da ne guraju ovakvu temu?, upitao je Penava.


Komentirao je i imenovanje Milorada Pupovca za predsjednika Odbora za ljudska prava i manjine rekavši da je to DP-u neprihvatljivo.


– Nama SDSS je problem. Bit ćemo kao DP biti protiv, ali zbog zaloga za stvari koje sam komunicirao, napravit ćemo odmak, ako je to cijena da koalicijski partneri daju podršku manjinskom klubu zastupnika imenovanju Pupovca, što je meni i DP-u neprihvatljivo – neka to naprave. Puno važnije od Pupovca nama su potezi poput osude totalizarnih režima, zaključio je Penava.