Novi kanal

Hrvatska pošta do svibnja postavlja 150 paketomata diljem Hrvatske, četiri su stigla na riječko područje

Aneli Dragojević Mijatović

Postavljanje paketomata znači da više nećemo ovisiti o terminu koji nam dostavljač odredi, nego ćemo sami birati na koji način i kad ćemo preuzeti pošiljku, ističu u Hrvatskoj poštiRIJEKA – Brojni stanovnici Rijeke i okolice ovih su dana mogli primijetiti paketomate Hrvatske pošte koji su postavljeni na četiri lokacije u okolici grada. Dio je to jednog od ključnih projekata Hrvatske pošte koja će do svibnja postaviti 150 paketomata diljem Hrvatske.


U sklopu ove 108 milijuna kuna vrijedne investicije, Pošta će do kraja iduće godine postaviti ukupno 300 paketomata. Ovaj trend već neko vrijeme je popularan u zemljama EU-a te izvrsno prihvaćen među korisnicima, ističu u Hrvatskoj pošti. Napominju da »postavljanje paketomata znači da više nećemo ovisiti o terminu koji nam dostavljač odredi, nego ćemo sami birati na koji način i kad ćemo preuzeti pošiljku.«


– Paketomati će biti dostupni svaki dan u tjednu, od 0 do 24, a korisnici će moći preuzimati i slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara, ali i napraviti povrat robe kupljene putem e-trgovina. Postavljanje paketomata prati i skorašnje pokretanje novog samouslužnog portala koji će primateljima dati mogućnost upravljanja pošiljkama te će korisnici svoje pakete moći preusmjeriti ovisno o lokaciji koja im u tom trenutku najviše odgovara.
Velikim ulaganjima u unapređenje procesa i modernu infrastrukturu Hrvatska pošta želi se prometnuti u customer-centric tvrtku kojoj je korisničko iskustvo u najvećem fokusu. Dosad postavljeni paketomati već se koriste za slanje i primanje paketa, a mi smo provjerili kako to funkcionira. Nakon što nam je SMS porukom stigao kod za preuzimanje paketa, uputili smo se do paketomata. Na ekranu smo utipkali dobiveni kod nakon čega se otvorio pretinac iz kojeg smo preuzeli naš paket. Slanje paketa je vrlo slično.


Na internetskoj stranici posta.hr pripremili smo paket za slanje nakon čega smo također dobili kod s kojim smo otvorili pretinac paketomata i ubacili paket. Za punjenje i pražnjenje paketomata na licu mjesta zaduženi su poštari brze paketne dostave, Paket24. Nakon što smo isprobali oba procesa, zaključili smo kako je novi dostavni kanal brz i jednostavan te da će odgovarati svima, a pogotovo onima koji žive užurbanim ili dinamičnim načinom života, poručuju iz Hrvatske pošte.


Navode i da je pred završetkom poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo.


– Gradnja 60 milijuna kuna vrijednog poslovnog objekta Bakar-Kukuljanovo ubrzano se privodi kraju. U novom objektu Hrvatske pošte bit će smještena nova sortirnica, Paket24, vozni park, održavanje te administracija. Nalazi se u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, a od središta Rijeke udaljen je svega 10 kilometara.


Objekt Bakar-Kukuljanovo podići će kvalitetu pružanja poštanskih usluga u zapadnoj Hrvatskoj. Bit će opremljen vlastitom solarnom elektranom i time značajno pridonijeti energetskoj učinkovitosti, zaključuje se u priopćenju Hrvatske pošte.