Pack: Paljenje europske zastave je sramotno, prosvjednici ne znaju što žele

Hina

U Europskom vijeću se nalazi jedna zemlja koja se odnosi jako neprijateljski prema Hrvatskoj i njezinu pristupanju Europskoj uniji i koja želi približiti Hrvatsku zajedničkom ulasku u Uniju sa SrbijomHrvatska ima jednog neprijatelja u Europskom vijeću i ta zemlja želi zajednički ulazak Hrvatske i Srbije u Europsku uniju, rekla je Doris Pack u razgovoru za Vjesnik, a komentirajući paljenje zastava na prosvjedima u Zagrebu, ocijenila je kako je ono sramotno.


»Mislim da se u Vijeću nalazi jedna zemlja koja se odnosi jako neprijateljski prema Hrvatskoj i njezinu pristupanju Europskoj uniji i koja želi približiti Hrvatsku zajedničkom ulasku u Uniju sa Srbijom, što je nemoguće jer Srbija nije ni počela pregovore o članstvu«, rekla je Doris Pack u razgovoru za Vjesnik od ponedjeljka, ne želeći navesti koja je to zemlja.


Osvrnuvši se na sastanak Europske pučke stranke u Zagrebu, Pack je istaknula da premijerka Kosor »ima vrlo težak posao, jer s jedne strane vodi borbu protiv korupcije u vlastitim redovima i u zemlji, a s druge strane pripreme za članstvo u EU. Zato zaslužuje punu potporu i mi smo u EPP svojom nazočnošću to htjeli naglasiti«.
Na pitanje novinara o prosvjedima koji se održavaju u Hrvatskoj te o spaljivanju stranačkih zastava i zastava Europske unije, Doris Pack je odgovorila kako je »riječ o ljudima koji ne znaju što žele«.


»Paljenje zastava u Europi se ne bi smjelo događati. Nepristojno je spaljivanje zastava stranaka koje su izabrane, a spaljuju i zastavu koja je simbol slobode i mira, a to je Europska unija. Tako nešto je sramotno i mislim da je riječ o osobama koje ne znaju što čine, osobama koje se previše kreću na Facebooku i samo traže nerede«, rekla je Doris Pack.