Nema mira na Ibleru

‘Ovo nije mala stvar, ne možemo stvari saznati iz medija’. Viđeniji članovi traži hitno sazivanje Predsjedništva SDP-a

Tihana Tomičić

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz struje Davora Bernardića pak poručuju da neće sjediti skrštenih ruku – bivši predsjednik odluku je javno nazvao »luđačkom« i oštro kritizirao predsjednika Peđu GrbinaZAGREB – Nakon raspuštanja i isključivanja dijela zastupnika SDP-a od vrha stranke neki članovi Predsjedništva rekli su za naš list kako očekuju da Grbin sazove Predsjedništvo i, ako ništa drugo, informira vrh stranke o čemu je ovdje riječ.


– Ovo nije mala stvar, ovo su teške odluke, i ja naprosto ne mogu ništa ni komentirati dok nas predsjednik stranke ne informira. Mi o svemu čitamo iz medija. Ja na prošloj sjednici nisam bio jer sam bio u Bruxellesu, pa sam mislio da je Predsjedništvo o svemu ovome već glasalo. Ali ako po statutu i ne mora glasati, da nas se barem informira. Ja sam tu i čekam, kaže Predrag Fred Matić, a i Ranko Ostojić nam je poslao sličnu poruku. »Ne znam detalje, ne mogu komentirati, nismo informirani, osim što znam da Predsjedništvo nije dužno o ovome glasati. Ali informaciju nemamo«, kaže Ranko Ostojić.


Jedan član tog tijela, Domagoj Hajduković, bio je eksplicitniji i jučer javno potvrdio da se s odlukom o isključenju Gordana Marasa i drugih ne slaže, rekavši kako je »Maras institucija SDP-a« i kako nije u redu da se isključuju oni koji su gradili SDP. I nekadašnji potpredsjednik stranke Zlatko Komadina javno je rekao da ne podržava tu odluku.
– Ne slažem se tom odlukom, to je loša odluka, koja će pridonijeti stvaranju suprotnih struja, to dijeli stranku. Socijaldemokratima bi trebala biti imanentna demokracija i dijalog, a evo već se i Andrej Plenković naslađuje s tim. I to je razlog više zašto ovo nije trebalo učiniti, rekao je Komadina, uz ocjenu da će ovo donijeti nova raslojavanja u klubu.


Iz struje Davora Bernardića pak poručuju da neće sjediti skrštenih ruku – bivši predsjednik odluku je javno nazvao »luđačkom« i oštro kritizirao predsjednika Peđu Grbina, podsjećajući da je aktualni predsjednik obećavao da takvih brutalnih poteza neće biti.