Nezadovoljstvo uslugom

Ovo je Pleterov obrok kojeg se iz proračuna plaća 20 do 30 kuna. Oni se brane: ‘Mi smo na tržištu, moramo zaraditi plaće’

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

"Današnji ručak u Petrinji, na trgu od Pletera, varivo iz konzerve bez okusa i grah sa okusom zagorenog", napisala je na Facebooku jedna PetrinjkaIz državne tvrtke Pleter, koja je preuzela pripremanje obroka za stradalnike na Baniji, jučer su demantirali viralnu fotografiju s društvenih mreža, za koju se tvrdilo da predstavlja njihov obrok. Prema njihovom tumačenju, tog dana nisu pripremali rižoto koji se vidi na fotografiji, već – vinogradarski gulaš.


Također najavljuju da će upravo zbog takvih dezinformacija odsad svakog dana javno objaviti što im je na meniju. Jučer je to bio vojnički grah.


No niti on se nije baš svidio nekima u Petrinji. Svjedoči o tome nova objava koja je zapalila društvene mreže.
“Današnji ručak u Petrinji, na trgu od Pletera, varivo iz konzerve bez okusa i grah sa okusom zagorenog. Nemojte me dodatno osuđivati i napadati zbog objave, većina je shvatila poantu,ako netko želi probati neka se javi i uvjeri se sam”, napisala je na Facebooku jedna Petrinjka, uz fotografije obroka.Najviše bure podigla je izjava predsjednika Uprave Pletera Marijana Marekovića kako će cijenu pojedinačnog obroka porezni obveznici platiti između 20 i 30 kuna. Mnogima se to čini previše za ono što se isporučuje na tanjurima, pogotovo zato što je cijena pristojnijih “gableca” u normalno vrijeme u zalogajnicama jeftinija.


“Gledajte, cijena obroka je između 20 i 30 kuna, ali informacije o tome kako je formirana trebati pitati naručitelja, a ne Pleter jer mi s time nemamo veze. Prava adresa je Krizni stožer. Ja vam mogu reći isključivo to da se cijena sastoji od troška namirnice, troška radne snage i troška prijevoza – rekao je u izjavi za Jutarnji list Marijan Mareković.


List navodi i kako Pleter priprema obroke za civilne zaposlenike MORH-a po 22 kune, a za vojne po 28 kuna, no za taj iznos oni dobivaju juhu, glavno jelo, kruh i salatu, a u nekim slučajevima i desert. Također podsjećaju i na izvješće Državne revizije o radu MORH-a, gdje se navodi kako “Društvo Pleter ima zadržanu dobit, a da je kvaliteta usluge koju im pruža u kontinuiranom padu, posebno u smislu ugostiteljskog prostora kao i same ugostiteljske usluge.”Iz Pletera su se sinoć javnosti obratili priopćenjem u kojem navode kako nisu korisnik državnog proračuna, te kako plaće za radnike osiguravaju isključivo iz poslovnih prihoda. Kažu da su već prvog dana nakon razornog potresa pripremili otprilike 3.600 obroka, a pohvalili su i rad svih volontera i “ljudi dobre volje”.