Ispred kazališta samo policija

Ove dvije slike prikazuju plato ispred HNK prošli vikend i noćas. Mladi se ovaj put nisu “spontano okupili”

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Plato ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bio je gotovo potpuno prazan, a na njemu se osim policajaca nije našao nitkoZa razliku od proteklih nekoliko vikenda kad su na više mjesta u Zagrebu bili upriličeni “spontani tulumi na otvorenom”, noćas ih – nije bilo.


Plato ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu bio je gotovo potpuno prazan, a na njemu se osim policajaca nije našao nitko. Samo vikend ranije tamo je tulumarilo više stotina mladih, a zabilježena je i jedna masovna tučnjava. Posljedica je to nove odluke Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, koji je od od 2. ožujka uveo novi set “nužnih epidemioloških mjera”.


One će biti na snazi do 31. ožujka, a podrazumijevaju ostalo upravo “preporuku pojačanog nadzora neformalnih okupljanja u Zagrebu”.
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, podsjetimo, ovu je mjeru donio dva dana prije pogreba gradonačelnika Milana Bandića, na kojem se, unatoč odluci, okupilo više tisuća ljudi, a gradska uprava je, štoviše, poticala odlazak na sprovod uvođenjem dodatnih autobusnih linija prema Mirogoju.