Mihael Zmajlović

Ovaj SDP-ovac danas je izrazio sućut biračima – HSS-a

Portal Novi list, Hina

Mihael Zmajlović

Mihael Zmajlović

Zmajlović smatra da je "ovo što radi HSS" (...) direktna prevara i nepoštivanje koalicijskog sporazuma i još važnije brutalna izdaja birača"Predsjednik županijske organizacije SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović u petak je zbog pretrčavanja HSS-a HDZ-u izrazio sućut HSS-ovim biračima.


HSS Zagrebačke županije u četvrtak je priopćio da je u srijedu na sjednici “odlučio preuzeti odgovornost obnašanja funkcije predsjednika Skupštine Zagrebačke županije”, a nakon što podršku za tu funkciju nisu dobili od SDP-a dogovor kojim se osiguralo konstituiranje Skupštine pao je s HDZ-om.


Zmajlović smatra da je “ovo što radi HSS” (…) direktna prevara i nepoštivanje koalicijskog sporazuma i još važnije brutalna izdaja birača”.
Zmajlović kaže da su iz HSS-a “za HDZ do prije neki dan govorili da bi takvu stranku u demokratskom društvu trebalo zabraniti”.


“Mislili smo da je ono što je napravio HNS kad je pretrčao HDZ-u vrh političkog licemjera, ali HSS sada pokazuje da je još gori od HNS-a. Jasno je kud to sve vodi, pa ću se usuditi unaprijed izraziti sućut svim HSS-ovim biračima“, istaknuo je Zmajlović.


Podsjetimo, SDP je nedavno u anketama postala tek treća stranka u državi, nakon što ih je prestigao Možemo!.


U SDP-u ponovo kuha, nakon što je Peđa Grbin iz stranke izbacio, odnosno na prijedlog povjerenika za ZAgreb odlučio da se stranačko članstvo u SDP-u ne aktivira Gordanu Marasu, Rajku Ostojiću, Nikši Vukasu, Zvani Brumniću i stotinama drugih u Zagrebu.


Kako bilo, Zmajlović je danas poručio kako je SDP spreman podržati svaki prijedlog za izbor predsjednika ili predsjednice Skupštine ali bez HDZ-a.


“Većina u Skupštini Zagrebačke županije moguća je i bez HDZ-a, neosporna je to činjenica koja demantira tvrdnje HSS-a Zagrebačke županije da u koaliciju s HDZ-om ulaze kako bi se spriječili novi izbori. Četiri HSS-ova člana Županijske skupštine izabrana su na listi SDP-a, a obje su stranke imale i zajedničke kandidate za izvršnu vlast na svibanjskim lokalnim izborima”, istaknuo je u priopćenju Zmajlović.