Ministar turizma

Otvaraju se granice s Mađarskom i Austrijom, što je s BiH i Srbijom? Cappelli otkrio i kada kreću Cro kartice

P. N.

Gari Cappelli / Foto: V. KARUZA

Gari Cappelli / Foto: V. KARUZA

Sljedeći tjedan otvara se ono nama najbitnije tržište koje pokriva 55 posto prometa Hrvatske, rekao je Cappelli“U Hrvatskoj je nekih 67.000 turista, u Istri oko 20-ak tisuća turista”, rekao je ministar Gari Cappelli u razgovoru za RTL.


“Premijer je dogovorio sve detalje i Mađari nam dolaze već od ovog petka, otvara se granica s Mađarskom, sljedeći ponedjeljak s Austrijom i svih onih desetak zemalja koje smo nabrajali da će se otvoriti oko 15. lipnja, imali smo i pravo tako da se sljedeći tjedan otvara ono nama najbitnije tržište koje pokriva 55 posto prometa Hrvatske.


Na razini Europske unije dogovoreno je da oko 15.6. otvorimo unutar granica EU, a nakon toga treće zemlje. Do kraja lipnja sigurno će biti otvoreno, dakle naročito hotelijeri Makarske i ovaj dio, dakle osobno su me u zadnjih par dana nazvali.
Inzistiraju na što prije otvaranju prema Bosni i Hercegovini jer ima jako puno interesa, ja mislim da ćemo i prije, negdje oko 22., 23. najkasnije 25. s BiH otvoriti granicu”, rekao je Cappelli.


Dodao je i kako će CRO kartice krenuti 1. srpnja.