ISPRAĆAJ ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA

Otkriveni detalji sutrašnje komemoracije za Bandića: Video zid bit će na trgu, ispratit će ga Zagrebačka filharmonija

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

U ime Vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnika gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević.Ivica Lovrić, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, podsjetio je da će se komemoracija za Milana Bandića održati u utorak u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, javlja Dnevnik.hr.


Zbog epidemioloških mjera neće baš svi moći ući u HNK. ”Bit će postavljen i video zid na trgu ispred, tako da svi koji žele mogu pratiti komemoraciju, a bit će i izravan prijenos na televiziji. Imat ćemo tri govornika. U ime Vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnika gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević”, rekao je.


Otkrio je da će u pratnji bit Zagrebačka filharmonija,. ”Znamo da je gradonačelnik bio posebno vezan uz filharmoniju i bila mu je pri srcu. Sutra će mu filharmonija biti u prilici odati dug”, kaže Lovrić.
Komentirao je i činjenicu da premijer Andrej Plenković neće doći na komemoraciju. Kazao je da se Plenković danas upisao u knjigu žalosti i sastao s Jelenom Pavičić Vukičević. ”Koliko nam je kazao bit će na pogrebu. Sutra je na putu. Mislim da će dvoje ministara biti u izaslanstvu i to je primjereno”, smatra.


Na pitanje hoće li obustavljeni postupci protiv Bandića biti teret gradskoj upravi, Lovrić kaže da je uvjeren da bi u svim procesima Bandić bio oslobođen.