Provjera vjerodostojnosti

Otkrivena još jedna lažna diploma u prosvjeti: ‘Žena je predavala u srednjoj školi pune 24 godine’

P. N.

Podsjećamo, ministrica Blaženka Divjak naložila je provjeru svih diploma u resoru znanosti i obrazovanja nakon što je u samom Ministarstvu otkrivena zaposlenica s lažnom diplomomMinistarstvo znanosti i obrazovanja otkrilo je i jedanaestu lažnu diplomu među zaposlenima u obrazovnom sustavu.


Riječ je, doznaje N1, o lažnoj diplomi Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a profesorica je predavala ekonomosku grupu predmeta u jednoj srednjoj školi čak 24 godine. Škola je podnijela kaznenu prijavu DORH-u te je navedenoj osobi uručen izvanredni otkaz.


Podsjećamo, ministrica Blaženka Divjak naložila je provjeru svih diploma u resoru znanosti i obrazovanja nakon što je u samom Ministarstvu otkrivena zaposlenica s lažnom diplomom.
Krajem prošlog mjeseca ministrica je objavila kako je u 50 dana provjere otkriveno ukupno 10 lažnih isprava.


“Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno”, poručila je tada Divjak.