SNV

Osnovana koordinacija humanitarnih inicijativa “Banija je naša kuća”

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Do sada je u sklopu te inicijative prikupljeno više od pola milijuna kuna i 27 tisuća euraOsnivački sastanak koordinacije humanitarnih inicijativa “Banija je naša kuća” koji je u tijeku, u Petrinji je okupio SPC, SNV i druge organizacije Srba u Hrvatskoj te općinska vijeća, a do sada je u sklopu te inicijative prikupljeno više od pola milijuna kuna i 27 tisuća eura.


Riječ je o humanitarnoj inicijativi Srpskoga narodnog vijeća (SNV) koja je okupila Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), organizacije Srba u Hrvatskoj i općinska vijeća, a pomoć stiže i iz Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH), izvijestio je u petak SNV.


Na sastanku, koji se ovoga petka poslijepodne održava u središnjem stožeru Crvenoga križa u Petrinji, sudjeluju predstavnici koordinacije humanitarnih inicijativa “Banija je naša kuća” – SNV-a, zaklade “Solidarna” i Crvenoga križa.
Kako je istaknuto, u suradnji s Crvenim križem i nadležnim službama, stradalima u potresu dostavljaju se šleperi s građevinskim materijalom i 72 stambena kontejnera.


Samo tijekom jučerašnjega dana u akciji je, uz pomoć Hrvatske vojske (HV) i u koordinaciji sa Stožerom, isporučena donacija Grada Beograda – kontejneri koji su dodijeljeni nastradalima obiteljima u petrinjskim selima Šušnjar, Jabukovac i Donja Pastuša.


U okviru humanitarne akcije SNV-a “Banija je naša kuća” u Zagrebačkoj banci otvoren je multivalutni račun na koji se primaju uplate za humanitarnu pomoć koja je u ovom trenutku neophodna Banijcima i Banijkama pretežito iz ruralnih područja.


Detalji o akciji mogu se pronaći na linku https://snv.hr/donacije-za-banijce-i-banijke-pogodene-potresom/.


Kako je istaknuto, za sve dodatne informacije svi se mogu javiti SNV-u.