Bernarda Jug

Osebujna učiteljica koja proganja “sotonjare” zamalo je ušla u Sabor. Božo Petrov znao je odabrati

P. N.

foto: screenshot/arhiva NL

foto: screenshot/arhiva NL

U MOST-u su u to vrijeme procjenjivali da je učiteljica Bernarda Jug perspektivan kadar te su je plasirali na četvrto mjesto na listi, u četvrtoj izbornoj jedinici. Za nju su preferencijalno tad glasala 524 birača, ali tih 2,6 posto Bernardi Jug, na žalost, nije bilo dovoljno da uđe u Sabor.Bernarda Jug je učiteljica koja preko interneta agitira protiv epidemioloških mjera, proziva “sotonjare” koje od djece u školama traže da nose maske, poziva korisnike društvenih mreža da detektiraju “hrvatske izdajice”. Ukratko, u pitanju je vrlo osebujna učiteljica, u čijim javnim nastupima jedva da ima razborite, odmjerene ili pametne riječi.


Kako otkriva portal “Telegram”, učiteljica Bernarda Jug kao takva nastupala je i na parlamentarnim izborima, i to ne pri nekoj marginalnoj listi ili stranci, nego u redovima MOST-a, relevantne političke snage na čelu s psihijatrom Božom Petrovom.


I tada je, baš kao i danas, učiteljica Bernarda Jug u svojim nastupima prezentirala bizaran i nepolitički vokabularom. Govoreći o pobačaju, primjerice, zasupala je čvrsta stajališta: “Moramo postati društvo koje snosi odgovornost za svoje odluke. Žene bi vam danas htjele da, prostite, šire noge gdje stignu, i ne bit’ trudne. Ne ide to! Žao mi je, žene”.
U MOST-u su u to vrijeme procjenjivali da je učiteljica Bernarda Jug perspektivan kadar te su je plasirali na četvrto mjesto na listi, u četvrtoj izbornoj jedinici. Za nju su preferencijalno tad glasala 524 birača, ali tih 2,6 posto Bernardi Jug, na žalost, nije bilo dovoljno da uđe u Sabor.


Telegram je pokušao dobiti komentar MOST-a na aktualne javne istupe i stavove bivše stranačke kandidatkinje za Sabor, ali u stranci Bože Petrova nisu bili raspoloženi za komentar.