Skpština

Optužbe iz Crne Gore: Zastupnik prosrpskog DF-a napao Milanovića zbog ‘antisrpske poruke’

Hina

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Foto Igor Kralj/PIXSELL

Vučurović u priopćenju proziva Milanovića zbog "antisrpske poruke i napada na predsjednika DF-a Andriju Mandića i DF", čime Milanović pokušava pomoći crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, kojega Vučurović naziva "slugom velikohrvatske politike, u situaciji kada srpstvo u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj brani SPC i njene svetinje u Crnoj Gori"ZAGREB Zastupnik oporbenog prosrpskog Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore Jovan Vučurović optužio je u petak predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića za slanje “antisrpske poruke” koja pokazuje da je “suština svake hrvatske politike mržnja prema Srbima i pravoslavlju”.


Vučurović u priopćenju proziva Milanovića zbog “antisrpske poruke i napada na predsjednika DF-a Andriju Mandića i DF”, čime Milanović pokušava pomoći crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, kojega Vučurović naziva “slugom velikohrvatske politike, u situaciji kada srpstvo u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj brani SPC i njene svetinje u Crnoj Gori”.


Stanje u Crnoj Gori je napeto već danima, jer je prosrpski DF zajedno s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve prosvjeduje protiv novog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, tvrdeći da je to paravan za otimanje SPC-ovih crkava i manastira u Crnoj Gori.
Milanović je, komentirajući u drugoj predsjedničkoj debati situaciju u Crnoj Gori, rekao da se radi o “pobuni i pritisku jednog dijela ljudi, a većina je glasala za ulazak u NATO”. Ovi koji vode pobunu su protiv, premalo ih je, ali su spremni na sve, kazao je Milanović ustvrdivši za Mandića da je “četnički vojvoda”.


Vučurović u priopćenju tvrdi da je Milanovićeva izjava dominantni stav hrvatske javnosti, koji pokazuje da je “u suštini svake hrvatske politike mržnja prema srpskom narodu i pravoslavlju”. Tako i Milanović, koji se računa u navodno umjerene političare, pokušava ugrabiti koji politički poen na antisrpstvu i antipravoslavlju, dodao je.


Vučurović je usput ustvrdio da “velikohrvatska politika ima snažan utjecaj na crnogorski režim, koji i sam ima elemente ustaške ideologije”, te poručio Milanoviću “neka se drži tvorevine u kojoj se kandidira za predsjednika, a pravoslavni vjernici će sačuvati svetinje u Crnoj Gori od Đukanovića i njegovih gazdi”.