HAK

OPREZ Olujni vjetar i zimski uvjeti na cestama, kamioni ne mogu iz Rijeke i Istre prema Zagrebu

Hina

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Za dio prometa zatvoren je i most Krk, a u prekidu su i neke katamaranske linije, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).Zimski uvjeti otežavaju promet na cestama diljem Hrvatske, autocesta A6 Rijeka-Zagreb zatvorena je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, za dio prometa zatvoren je i most Krk, a u prekidu su i neke katamaranske linije, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta trenutno nema prohodnih cesta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Istri te obrnuto, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK). Vozila na koje se odnosi zabrana prometa isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba, dok je za ostala vozila obvezna zimska oprema.


Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Zdihovo-Delnice-Kikovica te državnu cestu DC23 Senj-Žuta Lokva-Kapela.
Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica.


Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; Jadranska magistrala (DC8) na dionicama između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene; Paški most.


Na mostu Krk zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.


Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, a vozi se uz ograničenje brzine.


Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.